2010-04-20

Elu Marsil tootmine kahtluse all

BBC on seisanud oma juba peaaegu tootmisfaasi jõudnud plaani hakata väntama mahukat meelelahutus-, tõsielu- ning loodus-ja-loodusetusepopöäd Elu Marsil.

Sir John Hurst, BBC avalike suhete osakonna juht sedastas oma tänahommikuses lakoonilises pressiteates, et seoses mitmete rahastajate oodatust külmema suhtumisega antud projekti, külmutatakse kõik aeronautilised ning tehnilised tegevused määramatuks ajaks. Küll jätkavad oma tegevust kõik maapealsed tugirühmad ning lammas Polly kloonijana tuntuks saanud Edinburghi Ülikooli professor Ian Wilmut. Professor Wilmut on kaasatud projekti, et võimaliku marslase leidmise puhul too kohe kloonida või ühe või mitme peaosalise ootamatu huku korral ka nemad reprodutseerida.

Oma nördimust juba milleeniumi projektiks nimetatud ettevõtmise seiskamise vastu on avaldanud juba ka mitmed dignitaarid eesotsas sir Paul McCartney, Ewan McGregori, Emma Thompsoni, Prints Charlesi ning kaadunud Valdo Pandiga.
"See on häbiväärne sobing," sõnas Sir Paul Londoni Evening Standardile (itś cocks-bollocks, a shambles, really. Tõlkija)

Ehkki pressiteates rõhutatakse ettevõtte ebakindlaks muutunud finantskülge, on mitmed oma nime avaldamist rangelt keelavad allikad väitnud, et asja tegelikuks tuumaks on ikkagi teleprojekti ühe võtmefiguuri, J G Järvemaa liigne alkoholilembus. Samuti ei olevat viimane leidnud ühist keelt rahastajate konglomeraadi kahe tippmehe Araabia Ühendemiraatide naftaprints Abdullah Khomeini ning oma nimekaimu, Briti avntüürgeeniuse Sir George Bransoniga. Viimase arvates ei ole Järvemaal lihtsalt sellist karismat, et kogu üritust koos Mihkel Orasega võrdse partnerina vedada. (A ragged sheep of a fellow, and a dumbass, too, olevat ta väidetavalt pursanud, kuuldes BBC esialgsest plaanist Järvemaa Orase kõrvale telenäoks kutsuda)
Väidetavalt soovib Sir Branson näha Orase kõrval kas kaunist poplauljatari Sheryl Cole´i, popmagnaat Simon Cowelli (viimane on ka ise üks rahastajaist) või telelegend Sir Richard Attenborough´d. Viimast peavad spetsialistid tänu oma 86 eluaastale liiga vanaks, et projektis osaleda. Osa on otsesõnu öelnud, et Marsile jõudmise ajaks oleks vanamees juba ammu surnud (the old feller wis be deid aling ´fore gittin t´re, sõnas üks produtsentidest äkitselt tugevaks muutunud yorkshire´i aktsendiga). Sama mündi teise küljena tekitab aga jällegi lisaküsimusi Ian Wilmut ja tema osa selles. Spekuleeritakse, kas pole ta kaasatud just nimelt Sir Richardi võimalikuks kloonimiseks.

Joosep-Georg Järvemaa ise keeldus igasugustest kommentaaridest, viidates erinevate lepingute konfidentsiaalsusklauslitele.
Meie allika sõnul on aga probleemide taga lisaks Järvemaa pidevale vinesolekule, väidetavalt tema ennekuulmatu palgasoov. Nimelt olevat ta praalinud, et soovib minna teleajalukku aegade enimmakstud saatejuhina.
Teise probleemina olevat aga ootamatult esile kerkinud Järvemaa soovimatus võttegraafikutega kooskõla leida. Räägitakse, et Järvemaa põikleb, kuna pole veel otsustanud, kas mitte hoopis osaleda Fox Studiosi Mõmmi ja Aabitsa uusversiooni filmimisel, kus talle olevat pakutud Aabitsa osa.

ehkki vastuseid kõikidele neile komplekssetele spekulatsiooonidele ei saa me arvatavasti iialgi teada, on sarja esimene osa "See punane planeet - Maandumine Marsil" filmimine BBC Cheltenhami stuudios juba lõpetatud ning on teada, et Järvemaa selles ei osalenud.
Järgmise osa "Kõik need ohtlikud loomad ja linnud" filmimiseks rajas BBC aga 130 miljonit naela maksma läinud stuudio Norwichi lähedale Wymondhami külakesse.
Näed, lobisesingi välja...

0 Kommentaarid:

Postita kommentaar

<< Home