2010-07-20

Veerpalu vanaema ja mägrapeer udus

Tänases Õhtulehes kirjutab Teet Tederi nimeline inimene artikli Andrus Veerpalu vaesuses virelevast vanaemast. Tuleb välja, et spordisangar on süüdi nii möödunud talve tavatus külmas kui ka praeguses erakordses kuumuses. Ilusas stiilis interpreteerib Teder vanamuti hala, lastes sellest välja kooruda, et ka "memmekese" suurim mure - õigluse puudumine maailmas (ilmselgelt on maailm väga ebaõiglane, sest maailma poliitilised- ja usuliidrid ei käi iga päev seniilse vanainimese memuaare kuulamas ning Rakvere lihatööstuse tippjuhid ei seisa tema ukse taga, et talle isiklikult uusimaid hõrgutisi kullast kahvliga suhu toppida. Ta on seda ju ilmselgelt väärt, eriti arvestades tõika, et ta olevat millalgi-kusagil-kellelgi abis kartulit võtmas käinud!)

Ent Teet Tederil ei maksa nina püsti ajama hakata, sest, mis puutub fantaasiahobuse kappamist ning galopile ajamist, on nimetatud noorsand (ei viitsind seda sitapead isegi guugeldama hakata) alles tugevuselt kolmandas liigas. Mina kirjutaksin hoopis sellise artikli:

Umbjoobes spordisangar märatses kaubanduskeskuses!

Möödunud laupäeval 14. juulil muutis tuntud kaugushüppaja Teet Teder (NB! Ei ole Õhtulehe ajakirjanik Teet Teder, ega isegi mitte viimase sugulane, ehkki välimuselt ja vaimuannetelt viimasega äravahetamiseni sarnane) põrguks Tartus Kivilinna Konsumis õdusalt shopanud inimeste pärastlõuna.

kaugushüppes alles eelmisel kuul isikliku rekordi hiilgava kolme meetri ja neljateistkümne sentimeetrini viinud kergejõustikugeenius liikles ostukäruga Kivilinna Konsumi riiulite vahel külvates inimestesse tülgastust ja õudu. Viiepäevase habemeohakaga Teder haises kümne meetri peale kuse, mustuse ja kolkunud alkoholi järele. Eriti võikaks muutis selle aga tõsiasi, et suvise kuumuse tõttu ei suutnud kaupluse konditsioneerid õhku ei jahutada, ega värskendada. Üks poesviibinud inimene ütles miljon.blogspot.comile, et pidi sportlasest riiulivahes möödudes peaaegu teadvuse kaotama

Väidetavalt olla Teder liikunud ringi täisroojatud Puma dressipükste ning rinnalt verise särgiga. Kergejõustiklase silmad olid päevi kestnud joomatuurist punased ning jõllis. Mees loopis oma ostukorvi segi-läbi suvalisi esemeid; kavalalt vasemale ja paremale piiludes pistis ta aga püksi roojale ja pisikesele sportlasepeeenisele seltsiks poolekilose lati Doktori vorsti. Ühe möödakäija kinnitusel oli Tederi ostukorvis kaheksa pudelit kuiva siidrit, kuuspakk Saku õlut, pooleliitrine laua viin, kaks plokki sigarette Philip Morris, seitse patja, neli tekki, siidisukad, samovar ja veel igasugu vajalikke asju.
Deliriaalne mees noris tüli vanema härraga, üritas nurgas oleva kaubaaluse taha pissida ning viskas seejärel jumal teab mis ajendil ostetud roosiga neljandas kassas ostjaid teenindanud kassiiri.
Kassas üritas ta esmalt maksta kahe paki võltsviiekroonistega, seejärel Albaania Lekidega ning alles turvamehe saabumisel soostus arve tasuma, kasutades selleks Parex Banka krediitkaarti.

Poest lahkus Teder üherattalisel tsirkusejalgrattal, hoides vasemas käes hiigelsuurt paberkotti ostudega ning paremas varastatud Doktorivorsti latti, viimasest aeg-ajalt mehiseid suutäisi haugates.

Miljon.blogspot.com küsimusele, kuhu mees suundub, vastas ta esmalt, et tegu pole ajalehejutuga, ent lisas seejärel häält sosinaks alandadaes, et suundub Tõrvasse mustale missale koos Kristjan Rahnu, Moonika Batrakova, Urmas ja Juhan Liivi ning Mirtel Pohlaga.
Küsimusele edasiste plaanide kohta vastas üks meie aja eredamaid atleete, et esmalt plaanib ta viia isiklku rekordi kaugushüppes kolme meetri ja kahekümne viie sentimeetrini, seejärel õppida klaveril mängima Brahmsi süiti F5 ning siis rajada Kõleste valda oravate taastusravi keskuse.

4 Kommentaarid:

Anonymous Anonüümne sõnas...

pead sa just siin oksendama, ilge olend!?

20/7/10 11:18  
Blogger Universumi Direktor sõnas...

Ei pea, aga mulle meeldib siin.

20/7/10 11:37  
Blogger r2ndrott sõnas...

Lase käia, oksenda aga. Mulle meeldib ja enamikule Eesti progressiivsest üldsusest ka.

5/8/10 21:38  
Anonymous Seakeeraja sõnas...

Mind pani see esimene kommentaar hoopiski mõtlema selle üle et, Mihkel, pead sa siis tõesti siin, iseenese blogis omi kirjatükke avaldama?

Miks mitte Delfi, SL Õhtuleht, EPL või, miks ka mitte, Postimehe veergudel?

Sinu jaoks, Mihkel, tähendaks see muidugi teatavat enese sundimist kvaliteedis järeleandmisi tegema, sest muidu su väljund lihtsalt ei müüks -- tavainimene ei saa sellest aru.

Tavainimesel ongi vaja seda paari-Madist, kolmiku-Kerlit, neliku-Nellit ja kes iganes need tegelased veel on... Kui sa neist ei kirjuta, siis Sind lihtsalt ei loeta.

Siis sa poleks lihtsalt keegi ja omakorda küsitaks Sinu kohta -- Kes kurat on see Orase Mihkel?

Aga kui sa kirjutad, kirjeldad ja analüüsid selliste pseudo-prominentide elu-olu eest ja tagant ja eelkõige seejuures just tagant, siis oled sa tehtud mees!

Ja siis, kui keegi julgeks küsida, et kes on Orase Mihkel, siis saaks too küsija kiire halvakspaneva pilgu osaliseks, mis sunniks ta päris mitmeks hetkeks vaikima. Usu mind -- päris mitmeks hetkeks...


Selle kõige tõestuseks võtame kasvõi tolle anonüümsest argpüksist esik-kommentaatori reaktsiooni...

Kas oleks ta selle kommentaari kirjutanud, kui sa poleks käsitlenud just seda teemat?

5/8/10 21:54  

Postita kommentaar

<< Home