2009-12-04

Lahkus Joosep-Georg Järvemaa

Kurbusega teatan, et eile lahkus pärast kerget haigust (pohmelust) meie seast armastatud ühiskonnategelane Joosep-Georg Järvemaa.
Vaatamata oma suhtelisele noorusele suutis Joosep-Georg oma kolmekümne ja ühe eluaasta jooksul saata korda oluliselt rohkem kui paljud terve elusajandiga. Näiteks sõitis Joosep-Georg Järvemaa ükskord rongiga Edinburghist Invernessi ja tagasi, teisel korral aga sõi poole tunni jooksul ära koguni kolm apelsini. Paljud meenutavad siiani heldimusega, kuidas Joosep-Georg väntas jalgrattaga ümber Tartu raekojaesise purskkaevu deklameerides samal ajal Shakespeare´i Richard kolmandat. Ilmselt oleks ta kogu klassikalise teose algusest lõpuni ette kandnud kui tema sõber Mihkel poleks teda tasuta õlle lubamisega Zavodi kõrtsi meelitanud.

Ehkki pole täpselt teada, kuhu Joosep-Georg Järvemaa lahkus, spekuleeritakse laialdaselt võimalusega, et ta sõitis seoses ühe tööotsaga nädalavahetuseks Raplasse. Üsna levinud on ka arvamus, et Joosep-Georg läks lihtsalt kiusliku elukaaslase juurest närvide puhkamise eesmärgil nädalavahetuseks Tartusse napsutama.
Minu küsimusele telefonis: "Kus sa kaabakas aeled?" vastas Joosep-Georg lakooniliselt, ent vaid talle omase erudeerituse ning elegantsiga: "Mis see sinu asi on!"

0 Kommentaarid:

Postita kommentaar

<< Home